Waarom wortels goed voor je ogen zijn

Waarom zijn wortels goed voor je ogen?

Je kent vast het verhaaltje van vroeger nog wel over een konijntje die geen bril draagt, omdat hij altijd wortels eet. Er wordt altijd gezegd dat wortels goed voor de ogen zijn. Maar hoe zit dit precies? Hieronder leg ik het je uit.

Het zit zo:

Wortels zijn lekker, knapperig en gezond, wat wil je nog meer. Hoe komt het nu dat ze zo gezond voor je zijn? In wortels zit betacaroteen, wat een provitamine A is. In je lichaam wordt dit omgezet in vitamine A. 

 

Vitamine A:

Vitamine A zorgt voor de huid en de ogen. Door vitamine A kunnen je ogen zich aanpassen aan schemer. Wanneer je te weinig vitamine A binnenkrijgt, kun je risico krijgen op nachtblindheid of zelfs blindheid. 

 

Daarom zijn wortels dus goed voor je ogen!

 

Tips om meer wortels binnen te krijgen:

Voeg ze toe aan je avondmaaltijd

- Eet rauwe wortels als tussendoortje 

- Zet ze tijdens een verjaardag met een dip op tafel

- Maak wortelsap

 

 

 

Blog by Eline 

Reactie schrijven

Commentaren: 0