Zalmburgers

Zalmburgers

Vandaag een heerlijk recept voor jullie, namelijk zalmburgers. Heel makkelijk en lekker om zelf te maken. Hieronder staat uitgelegd wat je allemaal nodig hebt en hoe je de burgers maakt. Eetsmakelijk alvast!

Makkelijk en snel te bereiden!

15-20 min bereidingstijd

 

Benodigdheden voor 2 personen:

150 gram zalm (of zalmsnippers)

1 ei

2 el bloem

1 el mosterd

Peper

Olijfolie

2 volkoren triangels

100 ml Griekse yoghurt

1 gesneden (rode) ui

8 plakjes komkommer

2 handjes sla naar keuze

1 avocado

 

Bereidingswijze:

Snij de zalm in kleine stukjes (versnipper), roer hier het ei, bloem, de mosterd en peper doorheen. Mocht het mengsel nog te nat zijn, kan hier nog wat extra bloem doorheen. Eventueel een extra ei wanneer je denkt dat het geheel niet aan elkaar blijft plakken in de pan. Bak vervolgens 2 burgers uit het mengsel in een koekenpan met wat olie of vloeibaar bakboter. Ondertussen kan je de volkoren triangels beleggen met de yoghurt, de gesneden ui, komkommer, sla en avocado. Wanneer de burgers klaar zijn leg je de burger op het broodje en smullen maar!

 

Welke burgers maak jij wel eens zelf?

 

 

Blog by: Eline

Reactie schrijven

Commentaren: 0