(on)Gezonde verjaardagshapjes

(on)gezonde verjaardagshapjes

Afgelopen donderdag was ik jarig. Ik heb de halve dag in de keuken gestaan om allemaal lekkere dingetjes te maken. Zo maakte ik verschillende taarten, soep, salades en een curry. Misschien vraag je jezelf wel eens af wat nu gezonde hapjes zijn. Wat is lekker en verantwoord? Lees nu snel verder.

Op een verjaardag zijn er veel dingen die je allemaal op tafel kunt zetten. De dag begint vaak al met ontbijt op bed. Een lekker warm croissantje, beschuitje met hagelslag, een gekookt eitje en een glas vers geperste jus d' orange. Daarna lekker een stuk taart bij de koffie. Daarnaast blijft er misschien ook wel familie eten en bestel je gemakkelijk chinees of patat. Hoef je lekker nergens aan te denken. En 's avonds worden er bij de borrel nootjes, kaas, toastjes en chips op tafel gezet. Op zo'n dag krijg je heel wat extra's binnen.

 

Dit is natuurlijk erg lekker en dit gebeurt ook niet elke dag. Maar er zijn nog zoveel meer dingen die geserveerd kunnen worden en een stuk gezonder zijn. Denk hierbij als ontbijt aan een lekkere crumble van appel, banaan en havermout. Als tussendoor een klein stukje taart (waarschijnlijk eet je in de avond nog een stukje taart). Als warme maaltijd kun je een grote pan soep maken met broodjes. Een salade is ook zo klaar en is erg lekker. Dit samen zorgt voor een gevulde maaltijd. Voor bij de borrel kun je denken aan olijven (goede vetten), snoeptomaatjes, plakjes komkommer, worteltjes, en paprika gedipt in hummus. 

 

Tot slot

Vergeet niet te genieten. Wij eten ook wel eens ongezond, maar probeer het een beetje in balans te houden!

 

Wil jij meer inspiratie over welke gezonde hapjes je het beste kunt serveren? Laat het ons weten door een mailtje te sturen.

 

Wat serveer jij op je verjaardag aan je gasten? 

 

Blog by: Eline

Reactie schrijven

Commentaren: 0